Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Könyvajánló

 2009.12.28. 18:21

Takács Judit: Homoszexualitás és társadalom

http://www.policy.hu/takacs/books/isbn9639494577/index.php#content

 

 Érdekes gondoaltok a műből:

"Emocionálisan mindkét nemhez vonzódom. Tehát ha a szexről le tudnék mondani, de nem tudok lemondani, akkor akár heteroszexuális kapcsolatot is tudnék létesíteni. (Laci - 26)

addig amíg az ember esetleg csak vonzódik egy férfihoz csak gondolatban, akkor azért már mondhatja, hogy végülis biszexuális, mert végülis egy heteroszexuális nem vonzódik még gondolatban sem egy férfitesthez, de onnantól csak akkor meleg, ha tényleg le is tud feküdni egy férfival és ott nem torpan meg, mert ha beleszeret lélekben, akkor tényleg le is tud vele, onnantól elmondható valakiről, hogy meleg (Julio -23)

nézd, ez nincs úgy definiálva, mint a fizika törvényei... végülis akinek egynél többször volt ilyen kapcsolata, az szerintem az (Henrik - 38)"

 

Ganümédesz elrablása

 

Fernandez, Dominique
Európa, 1994

A Goncourt-díjas író páratlan áttekintést ad a homoszexualitás kultúrtörténetéről (francia szemmel nézve a világot), bemutatja, hogyan jelentkeznek a művekben (irodalomban, festészetben, zenében, filmben) az elfojtásra ítélt témák (Ganümédész: görög mondai alak, Trósz király fia. Szépsége az isteneket is elbűvölte. Zeusz sas képében magával ragadta az Olümposzra, és az istenek pohárnokává tette). A könyv nagy előnye a névmutató és bibliográfia, - amelyből az is hamar kiderül-, hogy a "homoszexuális" szó egy magyar író, bizonyos Kertbeny Károly (1824-1882) találmánya, aki mellesleg számos magyar költő és író (Petőfi, Arany, Vörösmarty, Garay, Jókai stb.) műveiből fordított németre, ezáltal szerezve meg nekik a nemzetközi hírnevet.

szakirodalom
főtéma

  • leszbikus
  • meleg
  • biszexuális
  • transznemű
  • kultúrtörténet

Címkék: könyvajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://rion-gay.blog.hu/api/trackback/id/tr131628924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása