Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hírek - melegen

 2010.01.22. 13:30

Belföld:

A Jobbik választási programja – a BÉK-ről

Január 15-én tartott sajtótájékoztatóján a Jobbik Magyarország Mozgalom elnöke, Vona Gábor bemutatta a párt 2010-es választási programját. A dokumentum egy helyen tartalmaz a melegeket kifejezetten érintő pontot, a bejegyzett élettársi kapcsolatot illetően.

A 88 oldalas szöveg a „Radikális változás” címet viseli, és a „nemzeti önrendelkezésért és a társadalmi igazságosságért” száll síkra. A dokumentumban minden szakterület kapcsán előbb bemutatják az elmúlt 20 év hibáit, majd a „szebb jövő” jelszóval a Jobbik intézkedéseit.

A Történelmi egyházak a társadalomban című alfejezetben (60. oldal) található az egyetlen olyan rész, mely egyértelműen a melegekre vonatkozik. Ebben kifejtik: „A házasság méltóságának visszaállítása érdekében kezdeményezzük a regisztrált élettársi kapcsolat eltörlését”. Egyházi témában további fontos témák szerepelnek a programban. Külön tárca nélküli miniszteri posztot hoznának létre az egyházak érdekeinek védelmére. Magyarország „keresztény gyökereit” pedig az alaptörvénybe foglalnák. Szigorítanák az egyházalapítás feltételeit, és folyamatosan ellenőriznék az egyházakat.

A program számos fontos pontot tartalmaz, címével összhangban radikális változtatásokat. A Jobbik kormányra kerülve bevezetné az új Magyar Nemzeti Tantervet, s többek között a kötelező iskolai hit- vagy erkölcsoktatást az alap- és középfokú oktatásban, a felsőoktatásban pedig megszüntetnék a bolognai rendszert. Bevezetnék a határon túli magyarok választójogát, az Országgyűlés felső házát, melyben biztosítanák az egyházak, a civil szerveztek, a tudományos és művészeti élet képviselőinek jelenlétét. A határon túli magyarok érdekképviselete céljából felállítanák a Nemzetpolitikai Minisztériumot is. Szintén hasonló megfontolásból az általános iskolák felső tagozatának kötelezővé tennék, hogy a diákoknak minimum egy évben „elszakított magyar területre” szervezzék az osztálykirándulást, melyet az állam támogatna. Szigorúan büntetnék a „politikusbűnözést”, felállítva az esetek kivizsgálására az ún. Pongrátz Gergely Nemzeti Igazságtételi Központot.

A Jobbik eltörölné a mentelmi jogot is. Kiterjesztenék a köztársasági elnöki jogkört, akit a nép választana közvetlenül és bővítenék a népszavazások lehetőségét is, lehetővé téve például az Országgyűlés feloszlatását. Teljesen átalakítanák a nemzetbiztonságot is. A Lisszaboni Szerződés kapcsán módosításokat eszközölnének, pontosabban felmentést az Alapjogi Charta bizonyos részei alól, melyek értékrendükkel ellentétben állnak (s ennek is lehet a melegeket közvetlenül érintő vonatkozása).

Megalapítanák továbbá a Csendőrséget, a Magyar Nemzeti Gárdát, a Magyar Fejlesztési Bank átalakításával létrehoznák a Magyar Bankot, kötelezően bevezetnék a Monokon elhíresült szociális kártyát, átalakítanák a nyugdíjrendszert, megkurtítva a „pártállamnak tett szolgálatok alapján kimagasló mértékű nyugdíjakat”, s korkedvezményt adnának az anyáknak. Bevezetnék a vasárnapi kötelező pihenőnapot, megakadályoznák a külföldiek földszerzését a 2011-es moratórium lejárta után is, módosítva az uniós csatlakozási szerződést, kivizsgálnák a privatizációk egy részét, megszűntetnék a TV2-őt és az RTL Klubot.

Az Alkotmányban védenék többek között a Szent Korona, a történelmi zászlók és a turulmadár szimbólumát, eltávolítanák a Szabadság térről a szovjet emlékművet, visszaállítva az Ereklyés Országzászlót. Eltávolítanák továbbá a Kossuth térről a Károlyi-szobrot, s szobrot emelnének Horthy Miklósnak, Wass Albertnek, Teleki Pálnak vagy éppen a (leszbikus) Tormay Cecile-nek. Létrehoznák a Magyar Őstörténeti Intézetet is.

A dokumentumban külön fejezet szól a „cigánypolitikai programról”. Ebben leírják, hogy megszüntetnék a „cigánybűnözést”, többek között a csendőrség felállításával, visszaszorítanák a „megélhetési gyerekvállalást” és feloszlatnák az Országos Cigány Önkormányzatot is.

A sajtótájékoztatón megnevezték a Jobbik egyéni választókerületi jelöltjeit. Olyan jelöltek szerepelnek majd a választásokon a párt tagjain kívül, mint Perzse Sándor műsorvezető és Gaudi-Nagy Tamás, a Magyar Gárda ügyvédje. Az országos és területi listák még nem dőltek el, csak annyit tudni, hogy a párt miniszterelnök-jelöltje a pártelnök, Vona Gábor lesz, és a nyáron esedékes köztársasági elnökválasztásra Morvai Krisztinát jelölik.

Hanzli Péter

 

 Külföld:

Homofób érsek kinevezése Belgiumban

 

 A Vatikán a minap nevezte ki érseknek André-Léonard Mutient, a volt namuri püspököt, egy ismert ultra-konzervatív egyházi vezetőt, aki korábban a melegséget „abnormálisnak” nevező nyilatkozataival tűnt ki. Most "nagyon progresszívnek" nevezte magát.

A Vatikán a Malines-Brussels érsekség élére nevezte ki André-Léonard Mutient. A hatvankilenc esztendős egyházi vezető a szigorúan katolikus, mondhatni ultra-konzervatív irányzathoz tartozik a római katolikus egyházon belül. Ezzel a mostani kinevezéssel ő lett a belgiumi egyház első számú vezetője. A maga puritán megjelenésével és az ízlésével együtt Mutien érsek éles ellentétben áll elődjével, Godfried Danneels bíborossal, aki egy kerek arcú, kedélyes pap volt, s inkább az egyház „középutas” vonalához tartozott.

Andre-Léonard Mutien, aki eddig Namur püspöke volt, meglehetősen ultra-konzervatív nyilatkozatairól lett híres, melyeket a bioetika, az eutanázia, a fogamzásgátlás, az abortusz és a melegek házassága témájában tett.

Egy 2007-ben megjelent interjúban, melyet a püspök a Télémoustique nevű belga hetilapnak adott, többek között megkérdőjelezte az óvszer-használat hatékonyságát és a homoszexualitást „abnormális” dolognak írta le. A nyilatkozat akkor sokakat megdöbbentett, s később azzal védekezett, hogy a kitételt magára a jelenségre használta, nem pedig az emberekre (magyarul: a homoszexualitást ítélte el, nem pedig a melegeket). A püspök úgy fogalmazott, hogy a „homoszexualitás kialakulása egy patthelyzet a szokásos lelki fejlődésben". A homofób kijelentésért 2008-ban a püspököt be is perelték.

A mostani kinevezés kapcsán többen is emlékeztettek az egykori kijelentésre. A VRT flamand tévécsatorna riportere például rákérdezett arra, hogy Mutien továbbra is fenntartja-e a nézeteit. Erre Mutien azt a kitérő választ adta, hogy az egykori szavait félreértelmezték: olyat állítottak róla, „amely nem felel meg a valóságnak”. Most úgy fogalmazott, hogy az egyház „szívesen fogadja a homoszexuálisokat is”, ugyanakkor „meg kell őrizni, hűségesnek kell maradni a keresztény forrásokhoz”. Saját magát „nagyon progresszívnek” nevezte.

Hanzli Péter

( Forrás: www.frissmeleg.hu )

Címkék: pletyi

A bejegyzés trackback címe:

https://rion-gay.blog.hu/api/trackback/id/tr81692616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igu · http://iguazu.blog.hu 2010.01.22. 15:44:15

Na ja, meg vissza az inkvizícióval!! :D Bár hatalomra nem fognak kerülni, mindenképpen lesz beleszólásuk sajnos a következő kormányzásba. Viszont attól a naptól kezdve, hogy a bejegyzett élettársi kapcsolatot törlik, hivatalosan is mégkeletebbre tolja magát Magyarország. Az meg, hogy a politikát keverik a vallással, ősrégi hiba! Méghogy alaptörvénybe venni a kereszténységet... ne legyen törvénykönyv helyett Biblia? Majd Morvai megáldja... :D

Országgyűlési FELSŐHÁZ??? 1926 forever?

Az RTL és a TV2 megszüntetésénél már nevetni kezdtem, de komolyan. :D Hagyjuk.

Rion-Gay · http://rion-gay.blogspot.com/ 2010.01.22. 15:57:47

@Igu: Egyetértek.

Régebben nagyon szerettem politizálni, de már már nagyon megutáltam.

1-2 pontjukkal egyetértek, (ahogy a Fidesznél és a LMP-nél is egyetértek 1-2 programjukkal), de tényleg nem kellene, visszafejlődünk, s "keletizálódnunk". :) :/

Popov 2010.01.22. 16:50:21

@Igu: Figyi Igu. Sztem elég kompromisszumos program akármit is mondotok. Egy helyen érint minket csak. (Eltekintve attól h szélső jobb párt) Ez az élettársi kapcsolat dolog, meg mit mondjak, akik nagyon akarnak valamit kezdeni egymással, azoknak nem egy ilyen papír fogja meghatározni a boldogságukat... Bár bízok benne, hogy a program sokat csiszolódik majd, s talán kikerül belőle. Rádióban hallottam, hogy egy új statisztikai eredmény melyre most derült fény x év után, bebizonyította hogy meleg szülők gyermekei is ugyanolyan arányban heterók, mint a hétköznapiak (tehát nem lesznek melegek, mert két pasi/csaj nevelő őket!), s még jobb az iskolai végzettségűek is. Főleg ahol leszbikus pár a két szülő, sokkal jobban figyelnek a gyermekre, s jobb a nevelési tendenciájuk is. Két azonos nemű pár nevelése nem eltérő, még jobb is. Komoly ezt mondták be:D

979 · http://www.solinthar.freeblog.hu 2010.01.25. 12:34:27

Én eddig sem támogattam a bejegyzett élettársi kapcsolatot, de hosszú idő után végre megszerzett jogot (ami senkinek nem árt) visszavonni szerintem súlyos hiba volna.
Az itt idézett pontok egy részével egyetértek. Lebontani a Szovjet Hősi Emlékművet, helyére visszaállítani, ami előtte volt, korlátozni a TV2 és az RTL műsorainak szabadságát (határt szabni a tartalmuknak) ellenkező esetben beszüntetni őket, visszacsökkenteni a volt komcsi gazemberek 200ezres nyugdíjait, stb. ezek mehetnek. Az alkotmányban utalni Mo. keresztény gyökereire felesleges, de felhívnám a figyelmet, hogy ez önmagában nem jelenti a fundamentalista katolicizmust, pusztán annyi lenne (szerintem), mint rögzíteni a nemzeti jelképeinket.