Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Felvilágosítás (nem csak) heteróknak a homo szexualitásról:

Az Interneten számtalan meleg portál és felvilágosító médium foglalkozott már azokkal a téveszmékkel és félreértésekkel, amelyek a melegekkel kapcsolatban sok heteró fejében mind a mai napig élnek, s ezáltal folyamatos táptalajt biztosítanak a melegek, biszexuálisok, leszbikusok és transzneműek elleni gyűlölet és homofóbia számára. E lapon összefoglalva olvashatod a leggyakoribb ilyen kérdéseket és a rájuk adott helyes válaszokat.

 

1. A meleg fiúk nem képesek monogám kapcsolatra, mindig más partner kell nekik.
Alapvetően abból kell kiindulni, hogy itt fiúkról van szó. Mint köztudott, a férfiak ősi ösztöne a vadászat és a mindig új partner keresése. Ennek az állatvilágban az a célja, hogy a hím a magvait minél nagyobb számban elszórja, utódokat nemzzen. Emberek esetében természetesen nem lehet ez a cél, de az alapösztön működik. Heteró pároknál a női fél egyfajta fék szerepét is betölti, összetartja a családot. Melegeknél ez alapvetően hiányzik. Ez is egyfajta magyarázata annak, miért tartósabbak a leszbikus kapcsolatok. Ezen kívül még az is szerepet kap, hogy a társadalom mélyen elítéli a meleg viszonyokat, és ez nagyon nyomasztóan hat a családot alapító fiúkra, mivel nem vállalhatják fel nyíltan kapcsolatukat: mindenki előtt hazudni kell, sima haverként kell bemutatni a másikat, színlelni kell, ez pedig hosszú távon megmérgezi a párkapcsolatot.

2.Kötelező lesz a homoszexualitás.
Ez is egy olyan baromság, amit a bigott homofóbok találtak ki. Az emberiség mintegy 10%-a tartozik a homoszexuálisok táborához és nem hiszem, hogy ez a mennyiség veszélyeztetné a heteroszexuálisokat bármilyen szempontból.

3. Meleg kapcsolatokban mindig van férfi és női szerep.
Az ideális kapcsolatban a felek nem női vagy férfi szerep szerint működnek együtt, hanem mindenki a képességeihez mérten igyekszik segíteni partnerének, hogy minél hamarabb és minél könnyebben végezzenek a házimunkával. Persze előfordulnak olyan esetek, mikor az egyik fél tehetségesebb a barkácsolásban, míg a másik inkább a konyhában dolgozik, sőt, ez az átlagos, de ez nem a szerepeken, hanem az adottságokon és hozzáértésen múlik.

4. Divat melegnek lenni.
Tény, hogy manapság minden eddiginél több szó esik a melegekről, de hogy ez "divat" lenne, az azért erős túlzás. A szexuális irányultságot amúgy sem lehet befolyásolni ilyen módon. Nem hiszem, hogy egy heteró férfi csak azért kezdene el fiúval szexelni, vagy egy heteró nő egy lánnyal, mert a tévében ezt látta. Undor fogná el és visszautasítaná, szóval lehet, hogy ez is hülyeség? Naná!

5. Meleg szülők gyermekei maguk is azok lesznek.
Tudományos felmérések igazolták, hogy a melegek által felnevelt gyerekek semmivel sem lesznek gyakrabban homoszexuálisok, mint a normál, heteró családnál nevelkedettek.

6. Azért lesz valaki meleg, mert nem kell az ellenkező neműeknek.
Ez egy hatalmas butaság. Rengeteg jóképű férfi és csinos nő van a melegek/leszbikusok között, akik után a heterók megnyalnák mind a 20 ujjukat, viszont ezek az emberek dobják a közeledő heteroszexuálisokat. Egy közismert mondás is megerősíti ezt, amivel a nők sopánkodnak 1-1 jó testű pasi után: "A legszebb férfiak mind foglaltak, vagy melegek...".

7. A leszbikusok azért választják a nőket, mert még nem elégítette ki őket férfi rendesen.
Mint a meleg fiúk, úgy a leszbikus lányok többsége is próbálkozik fiatalkorában az ellenkező nemmel. Természetszerűleg ez nem elégíti ki őket s ez után megtalálják az azonos neműek társaságát, ezért tűnhet igaznak a fenti állítás, noha valójában a meleg identitás fejlődéséről és az út kereséséről van szó ilyenkor.

8. A homoszexuális kapcsolatokból nem születnek gyermekek, ezért sem természetes a homoszexualitás.
Akkor azok a heteró házasságok, amikből szintén nem születik gyerek (a szülők akaratából, betegség miatt vagy csonka családmodell lévén nincs apa, ill. anya), azok is természetellenesek? Ha megnézzük, az állatvilágban is megtaláljuk a homoszexuális életformát, de úgy látszik, az állatoknál ez nem okoz problémát. Valószínűsíthető, hogy evolúciós szinten a homoszexualitás egyfajta védelmi funkciót tölt be, az egyes állatfajok túlszaporodása elleni természetes védekezésnek is tekinthető. Az emberiség esetében is érthető lenne ez, hiszen már régóta beszélnek arról, hogy a Föld nem képes eltartani a több milliárd embert, ennek ellenére egyesek a lakosság kihalásától rettegnek. Ez pedig egy kicsit visszás gondolkodás, nem?

9. Mindenkinek a magánügye, hogy kivel fekszik le.
A heteróknak ez is egy olyan fegyvere, amivel sokszor élnek. Meggyőződésük, hogy ők nem teregetik ki, hogy kivel fekszenek le, ezért a melegek se tegyék ezt. Nos, egyrészt mi lennénk a legboldogabbak, ha nem kéne úton-útfélen beleütköznünk olyan helyzetekbe, amikor vagy a kínos hallgatást, vagy a hazugságot kell választanunk, ha nem akarunk konfrontálódni a melegségünk miatt. Az átlag - heteró - emberek nem is gondolnák, hogy az élet szinte minden területén jelentősége van annak, hogy egy ember a fiúkhoz vagy a lányokhoz vonzódik-e. Nézzük csak az átlag beszélgetéseket, 10 percen belül minden társaságban felmerül a párkapcsolat kérdése valamilyen formában (család, barátnő, házasság). Ilyen esetekben mennyivel könnyebb lenne nekünk, meleg fiúknak, ha nem kéne mindig kamu történeteket kitalálnunk nem létező barátnőkről, vagy azt hazudni, hogy nem találtuk még meg az igazit. Másrészről a heterók állandóan hivalkodnak a heteroszexualitásukkal, csak ez annyira természetes, hogy senkinek nem tűnik fel. Gondoljunk csak az utcán kézen fogva járó és csókolózó heteró párokra, vagy a különböző felvonulásokra, karneválokra, ahol logó csöcsű csajok izgatják a férfiakat minden szemérem nélkül (mellesleg kisgyermekek szeme láttára). Erről persze soha, senki nem beszél és nem háborodik fel rajta. Aranyos, nem?

10. A melegek betegek.
A WHO 1975-ben törölte a pszichiátriai betegségek listájáról a homoszexualitást. Tehát a melegség nem tekinthető olyan dolognak, betegségnek, amiből ki lehetne gyógyulni vagy gyógyíttatni valakit, egyszerűen a szexuális vonzódás egyik fajtája. Ezt mind a szülőnek, mind az érintettnek el kell fogadnia és eszerint kell megpróbálni élnie az életét.

11. A melegek kiskorukban szerzett lelki sérülések miatt lesznek homoszexuálisok.
A melegeket semmivel sem éri nagyobb trauma gyermekkorában, mint a heterókat.

12. Attól is meleg lehet valaki, ha meggyőzi, elcsábítja egy homoszexuális.
Ez az egyik legnagyobb tévhit és sajnos ez a homofóbok legerősebb érve. Sokat segítene a melegek elfogadottságán és a tolerancia elterjedésében, ha a heterók megismernének bennünket és nem valami különös szerzetnek, torz lényeknek tekintenének minket. Ha ez a tévhit igaz lenne, akkor a melegek már régen heterókká változtak volna, hiszen a tévékben szinte kizárólag a férfi-nő kapcsolatmodellt lehet látni. Ez sajnos (vagy hála Istennek) nem így működik, tehát a heteroszexuálisoknak sincs félnivalójuk, nem lesznek melegek csak attól, hogy olvasnak rólunk és megismernek minket, sőt még attól sem, ha beszélgetnek egy meleggel. Maximum a toleranciaszintjük fog nőni...

13. A melegek minek vonulnak fel? Csak provokáció az egész.
Nézőpont kérdése. A melegek is megosztottak a kérdésben, nagyon sokan helytelennek tartják a harsány, kihívó ruházatban vonuló, transzvesztitákkal tarkított meleg felvonulást. Bár melegszervezetek szerint ők is hozzánk tartoznak, ezért minden joguk megvan felvonulni a traviknak is, tény, hogy a mai magyar társadalom e provokatív viselkedés nélkül is elég elutasító velünk szemben. Erre pedig még plusz rátesznek egy lapáttal a rózsaszín tollboás, teherautón vonagló "díszbuzik" és magamutogató travik. Véleményem szerint vissza kéne venni a lendületből, mert így nem fogja elérni célját a felvonulás. Miért nem lehet normális, hétköznapi ruhában vonuló melegekkel megrendezni egyetlen Pride-ot sem? A szervezők nagyon jól tudják, hogy a média mindig lecsap a szivárvány-színű travikra, és szinte csak őket mutogatja, a többség pedig ez alapján vonja le - a téves - következtetését, hogy minden buzi olyan, mint ezek a transzvesztiták. El kellene dönteni, hogy mi a fontosabb: pár magamutogató travi szereplési vágyait kielégíteni vagy pedig a melegjogokért harcolni, mert a kettő együtt nem fog menni!

14. Nőknél gyakoribb a homo- és biszexualitás, mint a férfiaknál.
Tévedés, mindkét nemnél azonos eséllyel lesz egy-egy személy meleg vagy leszbikus. Ne keverjük ide azokat a nőket, akik a heteró férfiak felizgatása miatt pornófilmekben egy másik nővel szeretkeznek. Ők a való életben heteró nők, akik mindössze pénzért vesznek részt leszbikus jelenetekben, valójában azonban a férfiakat szeretik.

15. Csak a melegek betegsége az AIDS.
Ez a közfelfogás hamis biztonság-érzetet ad a heteroszexuálisoknak, mert ők is ugyanúgy megfertőződhetnek, ha nem tartják be a biztonságos szex szabályait (óvszerhasználat). Feltételezhető, hogy pont emiatt a heterók körében sokkal több a HIV-fertőzött, mert ők szinte sosem járnak szűrésekre, hiszen "Az AIDS csak a buzik betegsége". A médiában sajnos pont ezt a felfogást erősítik, amikor mindig azt harsogják, hogy mennyivel nőtt a HIV-fertőzöttek száma a melegek körében, a heterókról viszont nagy hallgatás van.

16. A melegek direkt úgy viselkednek, hogy azzal bosszantsák a heterókat.
Én inkább fordítva látom (talán, mert meleg vagyok?). Számomra rohadtul irritáló, ahogy a heterók csókolóznak a buszmegállókban, nyilvános helyeken tapogatják partnerüket, szinte egymás manduláit nyaldossák. Ne mondja nekem senki, hogy ez normális viselkedés. A melegek még egymás kezét sem merik megfogni nyilvánosan, a heterók meg mindent megengednek maguknak és még ők vannak felháborodva. Szomorú és felháborító ez a megkülönböztetés. Ha a heteroszexuálisok csak egy napra egy meleg bőrébe bújnának, azt hiszem sikítva rohannának hazáig.

17. A melegek azért lesznek melegek, mert még nem találkoztak igazi nővel.
Mint a leszbikus lányok, úgy a meleg fiúk többsége is próbálkozik fiatalkorában az ellenkező nemmel. Természetszerűleg ez nem elégíti ki őket s ez után megtalálják az azonos neműek társaságát, ezért tűnhet igaznak a fenti állítás, noha valójában a meleg identitás fejlődéséről és az út kereséséről van szó ilyenkor.

18. A biszexuálisok csak lavíroznak a két nem között, nem tudják, mi kell nekik.
A biszexuálisok az LMBT közösség egy olyan csoportját alkotják, akik egyaránt vonzódnak mind a férfiakhoz, mind a nőkhöz. Monogám alkatú egyén esetén ez időszakosan jelentkezik, az egyik kapcsolatát egy fiúval, míg esetleg a következőt egy lánnyal fogja beteljesíteni. A szexkalandokat és alkalmi partnereket keresőknél azonban az is előfordul, hogy egy időben fekszenek le egy fiúval és egy lánnyal is gruppenszex alkamával.

19. A meleg fiúk nők akarnak lenni.
A legtöbb meleg jól érzi magát a bőrében, semmi baja nincs azzal, hogy ő fiú, sőt szereti azt, és nem akarja megváltoztatni a nemét.

20. A melegek eldöntötték, hogy ők azok lesznek, és bármikor megváltozhatnak.
A szexuális érdeklődés nem választás kérdése. Senki nem döntheti el magáról, hogy ő mától homo- vagy heteroszexuális lesz-e. Ha valakinek születésétől nincs benn a génjeiben az, hogy fiú létére a lányokat szeresse, csak az, hogy a fiúk után érdeklődjön, akkor ő soha az életben nem fog tudni ezen változtatni. Persze, meg lehet erőszakolni magunkat, és tudatosan viselkedhetünk heteroszexuálisként, de ennek csak egy stresszel és lelki sérülésekkel teli, boldogtalan élet lesz a következménye.

21. A homoszexuálisok miatt fogy a népesség.
Ez is egy hatalmas tévedés. A népesség főleg a rossz gazdasági és megélhetési lehetőségek miatt fogy, hiszen sok ember nem vállal gyermeket ilyen bizonytalan körülmények közé. Mások pedig - a körülményektől függetlenül - egyáltalán nem akarnak gyereket, szóval ez a kérdés független az illetők szexuális irányultságától.

22. A melegek szeretik a női ruhákat és gyakran veszik fel azokat.
Ne keverjük a fogalmakat: akik férfi létükre női ruhát vesznek fel, ők a transzvesztiták. A melegek többsége azonban soha nem vesz fel női ruhát, fehérneműt, és általában nem is szereti, nem találja vonzónak a női ruhát viselő férfiakat, hiszen azért melegek, mert férfiként szeretik párjukat, normális, férfi ruházatban. Ha nőt akarnának, heterók lennének...

23. A melegek mentálisan sérültek.
Ez a feltevés részben igaz, de nem maga a homoszexualitás miatt, hanem elsősorban a társadalom kirekesztő viselkedése az oka ennek. Főleg a fiatalokra jelent veszélyt, de a felnőtt melegekre is roppant nagy súly nehezedik a hátrányos megkülönböztetés és az állandó félelmek miatt. Félni kell, nehogy kiderüljön az illető homoszexualitása az iskolában, munkahelyen, barátok, rokonok, családtagok előtt. Ez torzíthatja - főleg serdülőkorban - a személyiséget s emiatt fordulhat elő az átlagnál nagyobb számban depresszió, öngyilkossági kísérlet, rosszabb esetben halálesettel végződő öngyilkosság a melegek körében.

Forrás: http://www.melegekoldala.mlap.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://rion-gay.blog.hu/api/trackback/id/tr431539714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krel 2009.11.20. 23:17:03

Szia! Végigfutottam a listádon, amit persze minden meleg témájú honlap, illetve blog megemlít. Nincs is ezzel probléma, jó ha minél több helyen megjelennek ezek a tévhitek, azok tényszerű magyarázatával együtt. Azt viszont megfigyeltem, hogy mennyire megosztott a meleg társadalom a felvonulásokon résztvevő transzvesztitákkal kapcsolatban. Mely azért is rendkívül érthetetlen számomra, mivel tulajdonképpen nekik köszönhetjük a pride-ot, azaz a büszkeség napját. Ajánlom figyelmedbe ezt a témával foglalkozó blog bejegyzést(illetve magát a blogot is),mely tartalmával én maximálisan egyetértek.
birtalan.blogspot.com/2009/09/meleg-meltosag-meneterol.html

krel 2009.11.20. 23:18:59

Bocsánat, elfelejtettem mondani, hogy gratulálok a blogodhoz, szívesen olvasom és további sok sikert kívánok hozzá. És minden jót neked is.:D

Rion-Gay · http://rion-gay.blogspot.com/ 2009.11.21. 11:23:45

Köszönöm szépen hozzászólásod. :)

Elfogom olvasni a linket, amit küldtél. :)

Üdv:
Rion ;)

Androidave 2009.12.09. 21:05:22

Tetszett nagyon ez a cikk...köszi
süti beállítások módosítása